Powered By Blogger

marți, 21 martie 2017

Reteta supa de galusti pufoase pentru bebe

Reteta supa de galusti pufoase pentru bebe:

     Ingrediente pentru supa :

- morcov
- cartof
- ceapa
- pastarnac
- ardei
- telina
- dovlecel
- piept de pui (eu am folosit pui de tara din sursa propie)

 Ingrediente pentru galusti:

- 2 oua
- 6 linguri de gris
- o lingura ulei

Mod de preparare :

Se spala bine legumele.Morcovul se taie rondele,cartoful si dovlecelul se taie cubulete si ceapa,ardeiul,telina si pastarnacul se lasa intregi.
      Pieptul de pui se spala bine si se pune la fiert,dupa ce luati spuma adaugati legumele.
  Intre timp ne ocupam de galusti.
     Pentru a obtine galusti pufoase separati albusurile de galbenus.Galbenusurile se freca cu o lingura de ulei si albusurile se bat spuma cu o furculita,apoi adaugati spuma peste galbenus, amestecati incet de jos in sus (ca la chec),dupa adaugati grisul in ploaie.Lasati compozitia la frigider 10 min.
      Puneti la foc mic o cratita cu apa,cand incepe sa fiarba(sa nu clocoteasca)cu o lingurita unsa cu ulei puneti galustele.Daca intre timp apa incepe sa clocoteasca turnati din cand in cand apa rece.



Lasati-le pe foc  5-10 min dupa care luati galustele cu o paleta si puneti-le in supa.Inainte de a le introduce, dati focul la mic si turnati putina apa rece in supa pentru a opri fierbera.Pieptul de pui il scoateti si il bagati la blender.Daca apa/supa fierbe galustele vor iesi tari.Lasati pe foc 10-15 minute si supa cu cele mai pufoase galusti este gata.
Puteti pune galustele de la inceput direct in supa dar nu vor iesi la fel de pufase,  credeti-ma am incercat!.

2 comentarii:

  1. Buna ce pot face sa imi face nepotelul sa manince are 6 luni si jumatate ptefera sinul iar mincarica mai mult cu forta si aceeia 2,3 lingurite .multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Vreau mai multe rețete pentru bebeluși.

    RăspundețiȘtergere